امروز : دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    111732

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    17:28 | ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

55 300x175 - استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر موضوع مهم ملی برای ازبکستان استترکمن نیوز:  سال جاری در ازبکستان با شعار “قدر انسانی” نامگذاری گردید. شعار اصلی کشور، راهنمای عمل در همه عرصه ها است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ترکمن،  از سفارت ازبکستان، واضح است که در دنیای مدرن، تضمین زندگی با رفاه انسان تا حد زیادی به دسترسی به انرژی بستگی دارد. در نتیجه اصلاحات سال های اخیر در ازبکستان، ، مشکلات تامین انرژی برای جامعه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. با این حال، به دلیل افزایش شدید تقاضای انرژی در پاییز و زمستان، بار قابل توجهی بر روی شبکه برق کشور وارد می شود. امروز در ازبکستان به 2 تا 3 میلیارد کیلووات ساعت برق اضافی نیاز است. پیش بینی می شود این میزان طی پنج سال آینده به 10 میلیارد کیلووات ساعت افزایش یابد.
گسترش استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر (RES) در خانه ها، ادارات، مهدکودک ها، مدارس و بیمارستان ها، موثرترین راه حل چنین شرایطی است.
به همین دلیل، مسائل مربوط به معرفی گسترده دستگاه های مبتنی بر منابع انرژی تجدید پذیر و اقداماتی برای تشویق مردم به استفاده از آنها در نشست دولت ازبکستان مورد بررسی قرار گرفت که در آن به موضوع استفاده از انرژی های تجدیدپذیر که از اهمیت ملی برخوردار است، اشاره شد. بنابراین اعلام گردید که مدیران در همه سطوح باید الگوی جامعه در استفاده از تجهیزات انرژی تجدیدپذیر باشند.
در این جلسه سیستم جدید حمایت از جامعه و کارآفرینان نیز در راستای استفاده از انرژی جایگزین معرفی گردید. بدین ترتیب، برای تجهیزات نصب شده تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی بسته به ظرفیت آن، تا سقف 15 میلیون صوم (معادل 1.5 هزار دلار) و برای تجهیزات گرمایش آب براساس منابع انرژی تا 2 میلیون صوم غرامت پرداخت می شود. همچنین به جای غرامت، فرصتی داده می شود که تجهیزات را به مدت 3 سال بدون بهره به صورت اقساطی تحویل بگیرند. مزیت دیگر این است که افراد دیگر مجبور نیستند به هیچ دفتری مراجعه کنند. کلیه مدارک در محل خرید تجهیزات صادر می شود. این روش با هزینه صندوق ویژه وزارت نیرو اجرا می گردد. به ادارات مسئول دستور داده شد تا کل فرآیند را دیجیتالی کرده و سیستم جدید را از اول سپتامبر سال جاری راه اندازی نمایند.
همچنین توجه ویژه ای به ارائه چنین تجهیزاتی به خانواده های کم درآمد، ساکنان مناطق دور افتاده و صعب العبور می شود. بر لزوم استفاده از تجهیزات مبتنی بر انرژی جایگزین در ساختمان‌های آپارتمانی و همچنین ساماندهی روشنایی معابر در قالب برنامه‌های «قشلاق آباد» و «محله آباد» نیز تاکید گردید.
در این نشست به تجربیات مثبت در مناطق مختلف کشور نیز اشاره گردید. به عنوان مثال، مدرسه شماره 3 منطقه خاجیلی جمهوری قاراکالپاکستان به پنل های خورشیدی با ظرفیت 12 کیلووات و یک دیگ آبگرمکن 1 تنی مجهز گردیده است. در نتیجه، سالانه به میزان 30 میلیون صوم در مصرف برق و گاز طبیعی این مکان صرفه جویی می گردد.
شعبه دانشگاه فنی شیمی مندلیف در تاشکند نیز از یک تاسیسات خورشیدی 100 کیلوواتی و 36 آبگرمکن استفاده می کند که تقریباً 2 میلیارد صوم در سال در مصرف برق صرفه جویی می کند.
این نشست وظیفه انتشار این تجربه و نصب تدریجی تجهیزات مبتنی بر انرژی جایگزین در مهدکودک ها، مدارس، پزشکی و سایر امکانات اجتماعی را بر عهده داشت.
بعلاوه، از سال 2023، بسیاری از ساختمان‌ها مانند مراکز خرید، رستوران‌ها، هتل‌ها، پمپ بنزین‌ها، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های راه‌آهن و بانک‌ها باید بخشی از هزینه‌های انرژی خود برای آب گرم و روشنایی فضای باز را فقط از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کنند.
محاسبات نشان می دهد که ازبکستان سالانه 10 میلیارد دلار برق و گاز مصرف می کند. به عنوان مثال، وزارت منابع آب در سال گذشته 3 تریلیون صوم برای منابع انرژی هزینه کرده است، در حالی که سیستم های آموزش عمومی و مراقبت های بهداشتی هر کدام 200 میلیارد صوم هزینه کرده اند.
تاکید شد که زمان آغاز انتقال تمامی وزارتخانه ها و ادارات، حاکمیت ها و محلات به انرژی های جایگزین فرا رسیده است. بنابراین، وزارت دارایی موظف شد استانداردهای مصرف انرژی را در ادارات دولتی ایجاد کند و برنامه ملی صرفه جویی انرژی در بخش های اقتصادی و تسهیلات اجتماعی را توسعه دهد.
خاطرنشان گردید که با توجه به تقاضای روزافزون برای دستگاه های انرژی جایگزین، افزایش تولید آنها در کشور ضروری است.
نیروگاه های برق آبی یکی دیگر از منابع مهم انرژی هستند. برای افزایش ظرفیت تولید برق در مناطق، سایت های مناسب برای احداث نیروگاه های برق آبی خرد و کوچک شناسایی شده است که در مجموع 200 پروژه از این قبیل با ظرفیت کل 56 مگاوات توسعه یافته است.
لزوم اجرای پروژه ها بر اساس مشارکت عمومی و خصوصی نیز مورد توجه قرار گرفت. در عین حال نرخ های خرید جذابی برای کارآفرینان در نظر گرفته می شود و زمین با اجاره بلندمدت به برنده مزایده واگذار می شود. مازاد برق تولید شده توسط نیروگاه های خورشیدی، بادی و برق آبی کوچک حداقل به مدت 10 سال توسط دولت تضمین می گردد.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز