به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ قرجه طیار در نشست رونق تولید و توسعه اقتصاد دانش بنیان با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: گنبدکاووس به عنوان دومین شهر بزرگ، مهم و پرجمعیت گلستان نیاز به پارک فناوری فعال دارد.
وی افزوذ: فعالیت های دانش بنیان در استان گلستان و شهرستان گنبدکاووس می تواند حول دو محور کشاورزی و معدنی متمرکز شود.
وی با بیان اینکه مطالعات دانشگاهی و ملی، وجود ۲۵۰ گونه گیاهان دارویی در این منطقه را به ثبت رسانده گفت: در بحث کشاورزی می توان به فرآوری و ایجاد ارزش افزوده گیاهان دارویی اشاره کرد.
طیار ادامه داد: عدم خام فروشی و تبدیل گیاهان دارویی به عصاره با تکنولوژی نه چندان پیچیده و سرمایه بر، می تواند تا ۱۶۰ برابر ارزش افزوده ایجاد کند که علاوه بر اشتغال زایی، در ارزآوری نیز موثر خواهد بود.
وی گفت: در زمینه معدنی هم صدف کوهی نادر شمال گنبد، تنها پودر و صادر می شود و باید روی ارزش افزوده آن تدبیر شود.
طیار افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز حفاری و استخراج ۱۶ واحد تولید ید در گلستان و شمال گنبد بدون در نظر گرفتن مسایل زیست محیطی و کم خطرسازی شورا به حاصل از آن صادر کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باید در مورد بی خطرسازی پساب استخراج ید برای طبیعت و ساکنین محل اقدام شود گفت: علیرغم مخاطرات زیست محیطی و نگرانی های اجتماعی، ید حاصله هم بدون فرآوری و حدود ۲۵ دلار صادر می شود که با هزینه حدود ۴۰ دلار می توان مشتقات آن را تا ۱۸۰ دلار صادر کرد.
طیار ادامه داد: در سطح ملی مشکل بزرگ پارک های فناوری در حال حاضر، وجود پروسه طولانی و بورکراسی شدید برای متقاضیان و مراجعین است.
نماینده مردم پیشنهاد داد تا با ایجاد بستری فیزیکی و سخت افزاری برای تعامل و هم اندیشی افراد خلاق و مبتکر و ایده پرداز جهت آشنایی و ارتباط با یکدیگر و استفاده از تجربیات عملی دیگران است.
وی افزود: بهره برداری بهینه از اوره موجود و تولیدی در استان خراسان شمالی و کشور ترکمنستان با فرآوری و سرمایه کذاری جهت تبدیل آن به اوره خودرو که مورد نیاز اروپا و کشورهای صنعتی است باید مورد توجه قرار گیرد.
طیار ادامه داد: جلوگیری از تخریب روزافزون جنگل های هیرکانی به عنوان ثروت ملی جدی تلقی شود. در حالی که هر روز از وسعت جنگل های کهن هیرکانی کاسته می شود و اقدام قاطعی برای محافظت از جنگل ها انجام نمی شود؛ مدیران این بخش هر روز برای روستانشینان محروم نوار مرزی ساکن در بیابان برهوت مشکل ایجاد می کنند!
وی گفت: ایجاد پژوهشگاه های مستقل، فعال و کارآمد با محوریت دانش بنیان در کل کشور می تواند به اقتصاد این بخش کمک کند.
نماینده گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه آموزش عالی و دانشگاه ها به ویژه در رشته های پزشکی و پیراپزشکی در شهرستان گنبدکاووس ضروری است.
نظر شما چیست ؟