امروز : چهارشنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۲

|

دمای هوای شهر

صنعت زغال سنگ 300x162 - از رونق افتادن صنعت زغال سنگ در سایه قیمت های غیر واقعیترکمن نیوز:  در گذشته تولید زغال سنگ منطقه کرمان بیش از 700 هزار تن بود، اما سال گذشته در این منطقه 250هزار تن زغال سنگ تولید شد که حاصل سیاست پایین نگه داشتن و غیر واقعی بودن قیمت زغال سنگ و اصرار بر عدم دخالت در این حوزه به دلیل انحصار مصرف کننده بوده است.

به گزارش تسنیم، انجمن زغال سنگ ایران با ارسال نامه ای به نیازی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن انتقاد از قیمت ارزان زغال سنگ داخلی اعلام کرد: روزگار نه چندان دور تولید زغال سنگ منطقه کرمان بیش از 700 هزار تن بود، اما سال گذشته در این منطقه 250هزار تن زغال سنگ تولید شد که حاصل سیاست پایین نگه داشتن و غیر واقعی بودن زغال سنگ و اصرار بر عدم دخالت در این حوزه به دلیل انحصار مصرف کننده بوده است.

به اعتقاد فعالان زغال سنگ کشور، با توجه به قیمت 4 برابری زغال سنگ وارداتی نسبت به زغال سنگ تولید داخلی واردات این محصول هیچ گونه منطق اقتصادی ندارد و در صورتی که برنامه ریزی فنی و اقتصادی دقیقی بر پایه واقعی کردن قیمت زغال سنگ داخلی برمبنای حمایت از تولید داخلی انجام شود علاوه بر گسترش تولید و اشتغال موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور خواهد شد.

ما انتظار افزایش چند صد درصدی قیمت زغال سنگ را نداریم و در صورتی که مانند سایر کشورها نرخ زغال سنگ در برابر شمش فولاد از 5 / 26 درصد فعلی به 35 درصد افزایش یابد می توانیم برنامه ریزی خودکفا شدن در این صنعت را آغاز کنیم.

متن این نامه به شرح زیر است:

احتراما به پیوست تصویر قیمت تعیین شده برای زغال سنگ در فروردین ماه سال جاری بر مبنای فرمول ابلاغی آن وزارتخانه که نسبت به قیمت زغال سنگ اسفند ماه سال گذشته 10 درصد کاهش داشته است ایفاد میگردد. این کاهش قیمت در شرایطی است که حقوق کارگران 27 درصد و ریل و آرک معادن 38 درصد، تجهیزات خارجی 70 درصد افزایش نرخ داشته است. نرخ تورم واقعی کشور که بر کلیه هزینه ها تاثیر گذار است مشخص بوده و نیاز به اعلام آن نیست.

عدم افزایش و غیر واقعی بودن قیمت زغال سنگ موجب شده در مناطق کرمان و البرز تولید سیر نزولی داشته و در منطقه طبس هم متاسفانه امسال شاهد سقوط تولید خواهیم بود. در روزگار نه چندان دور تولید زغال سنگ منطقه کرمان بیش از 700 هزار تن بود، اما سال گذشته در این منطقه 250هزار تن زغال سنگ تولید شد که حاصل سیاست پایین نگاه داشتن و غیر واقعی بودن زغال سنگ و اصرار بر عدم دخالت در این حوزه به دلیل انحصار مصرف کننده بوده است.

نتیجه نهایی این سیاست واردات بیش از5 / 1 میلیون تن زغال سنگ و مشتقات به کشور با خروج بیش از 780 میلیون دلار ارز از کشور در سال 1401 آن هم با قیمت چهار برابری زغال سنگ داخلی است. طبق اسناد کدال مندرج در بورس قیمت زغال سنگ وارداتی در سال گذشته حدود هر تن 16 میلیون تومان و متوسط قیمت زغال سنگ داخلی هر تن 4 میلیون تومان بوده است. ممکن است قیمت پایین زغال سنگ داخلی را به موضوع کیفیت زغال سنگ ایران ارتباط دهند اما در بازارهای جهانی نازل ترین و بالاترین کیفیت زغال سنگ حداکثر 35 درصد اختلاف قیمت دارند اما زغال سنگ وارداتی نسبت به زغال سنگ داخلی تفاوت 300 درصدی دارد. سال گذشته ذوب آهن رسما در سامانه کدال اعلام کرد دلیل اصلی زیان آن شرکت کاهش تولید داخلی و افزایش واردات زغال سنگ با قیمت چند برابری بوده است.

ایران با 14 میلیارد تن ذخیره زمین شناسی و 5 / 1 میلیارد تن ذخیره قطعی اکتشاف شده از نظر ذخایر یک کشور متوسط محسوب می شود و با این میزان ذخیره تولید 5 / 3 میلیون تن در سال زغال سنگ موردنیاز کشور حداقل کاری است که می توانیم در برابر مردم انجام دهیم.

با توجه به قیمت 4 برابری زغال سنگ وارداتی نسبت به زغال سنگ تولید داخلی واردات این محصول هیچ گونه منطق اقتصادی ندارد و در صورتی که برنامه ریزی فنی و اقتصادی دقیقی بر پایه واقعی کردن قیمت زغال سنگ داخلی برمبنای حمایت از تولید داخلی انجام شود علاوه بر گسترش تولید و اشتغال موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور خواهد شد. ما انتظار افزایش چند صد درصدی قیمت زغال سنگ را نداریم و در صورتی که مانند سایر کشور ها نرخ زغال سنگ در برابر شمش فولاد از 5 / 26 درصد فعلی به 35 درصد افزایش یابد می توانیم برنامه ریزی خودکفا شدن در این صنعت را آغاز کنیم.

جناب آقای وزیر، کار کردن در معادن زغال سنگ سخت ترین کار دنیا آن هم در عمق چند صد متری زمین است بنابراین انتظار دارد همان گونه که وزارتخانه از کلیه تولیدات داخلی که حتی بالاتر از قیمت جهانی است حمایت می کند چند لحظه هم وقت مفید و با هدف کسب نتیجه برای فعالان زغال سنگ گذاشته و از تولید داخلی زغال سنگ که پایین تر از قیمت های جهانی است نیز حمایت کند و این حوزه را از انحصار تک مشتری نجات دهد زیرا دلیلی وجود ندارد کارگر معادن زغال سنگ به تولیدکنندگان فولاد یارانه انرژی بدهد همان گونه که وزارتخانه از تولیدات داخلی که حتی از قیمت جهانی هم بالاتر است حمایت می کند انتظار داریم.

با عنایت به موارد فوق الذکر خواهشمند است دستور فرمایید در جهت مبارزه با انحصار، استفاده از منابع ملی، جلوگیری از واردات و خروج ارز، توسعه اشتغال در مناطق محروم و نهایتا ساماندهی معادن زغال سنگ و بالابردن ضریب ایمنی با استفاده از اختیارات قانونی وزارت صمت که در سایر حوزه های صنعتی و معدنی شاهد آن هستم جلسه کمیته پشتیبانی زغال سنگ به ریاست جنابعالی جهت واقعی نمودن نرخ برگزار شد.

تعیین تکلیف بسته های سرمایه گذاری معدنی همه استان ها تا نیمه نخست سال

مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک اعلام کرد: بسته های سرمایه گذاری معدنی همه استان ها تا نیمه نخست امسال، تعیین تکلیف می شوند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس جرجانی با بیان این مطلب گفت: با توجه به استقبال بالای سرمایه گذاران از اجرای بسته های سرمایه گذاری معدنی در سال گذشته، این اقدام در سال جاری نیز عملیاتی و از ابتدای فروردین تاکنون، بسته های سرمایه گذاری برای معادن سه استان مشخص شده است. وی ادامه داد: روند بررسی بسته های سرمایه گذاری با توجه به نوع معادن موجود در هر استان، انجام و تا پایان شهریور، بسته های سرمایه گذاری به همه استان ها ابلاغ می شود.

مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک با اشاره به اولویت های مورد بررسی در بسته های سرمایه گذاری معدنی تصریح کرد: اولویت نخست تعریف بسته ها، محدوده هایی است که در لایه مزایده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد. اولویت بعدی، تمرکز روی مواد معدنی استراتژیک، موردنیاز کشور و نیز مشتری طلب است. وی افزود: اولویت سوم برای تعریف بسته های سرمایه گذاری، روی معادنی است که می توانیم برای آنها سرمایه گذار جذب کنیم. همچنین، موضوع وجود معادن در فاصله مکانی نزدیک به هم (برای جلوگیری از چندمدیریتی شدن) و دارای توجیه فنی اقتصادی، در این بسته ها مورد توجه هستند.جرجانی با اشاره به میزان تسهیلات پرداختی برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس گفت: میزان پرداخت تسهیلات به معادن از طریق صندوق فعالیت های معدنی برای بخش «حقیقی»، تا سقف 5 میلیارد تومان و برای بخش «حقوقی»، بدون محدودیت است.

وی افزود: پرداخت تسهیلات از طریق صندوق شامل قوانین بانکی مانند نبود چک برگشتی، سفته و بدهی معوقه است و تلاش داریم برای بازگشت معادن به فعالیت، در کارگروه تسهیل از طریق مصوبه کارگروه تسهیل، بخشی از آنها را برطرف کنیم.

سرپرست شرکت «بن ماجد» در بازدید از فولاد مبارکه: استفاده از ظرفیت های صادراتی فولاد مبارکه در بازسازی عراق

سرپرست شرکت «بن ماجد» در بصره از شرکت های تحت نظر وزارت صمت عراق در جریان بازدید از شرکت فولاد مبارکه گفت: همراه با شرکت نفت بصره، یکی از دو شرکت نفتی بزرگ در عراق و خاورمیانه، در جریان سفر به ایران به فولاد مبارکه آمدیم تا جهت عمران و بازسازی عراق با ظرفیت های ایران و به طور مشخص شرکت فولاد مبارکه آشنا شویم.

به گزارش ایراسین، علی سلمان معلی سرپرست شرکت «بن ماجد» در بصره با تاکید بر اینکه شرکت بن ماجد در کارهای سازندگی و عمرانی نظیر پل سازی و پروژه های نفتی در جنوب عراق فعالیت دارد، گفت: هدف ما از این بازدید در مرحله اول شروع همکاری و باز کردن مسیرهایی برای تعامل بیشتر بین دو کشور همسایه است تا بتوانیم این همکاری ها را روزبه روز افزایش دهیم و زمینه های همکاری بیشتر میان طرفین را بررسی کنیم. وی ادامه داد: با توجه به اینکه این شرکت همچنین در زمینه ساخت سازه ها، مخازن، فلنج و تجهیزات نفتی و پیمانکاری شرکت های نفتی وزارت صمت اقدامات گسترده ای در دست اجرا دارد، ازاین رو مصمم شدیم از ظرفیت های ایران به عنوان شریک تجاری بهره مند شویم.

سرپرست شرکت بن ماجد بازدید از خطوط تولید فولاد مبارکه را مسرت بخش خواند و افزود: مطمئنا ما می توانیم محصولات فولاد مبارکه را در بازسازی عراق به کار گیریم؛ درعین حال با تبدیل کردن آنها در صنایع نهایی یکی از صادرکنندگان حوزه های یادشده شویم. وی تاکید کرد: پیش از این محصولات موردنیاز خود را از سایر کشورها با هزینه های بالاتری که حمل ونقل به ما تحمیل می کرد، تامین می کردیم؛ اما مطمئنا می توانیم با استفاده از ظرفیت های صادراتی فولاد مبارکه ورق موردنیاز خود را با کیفیت بهتر و هزینه های حمل ونقل کمتر خریداری و وارد کنیم. سلمان معلی در بخش پایانی سخنان خود گفت: به نوبه خود موفقیت ها و تلاش کارکنان فولاد مبارکه را تبریک می گویم. مایه غرور است که این شرکت توانسته است به این میزان توانمندی دست یابد.

ثبت رکورد کاهش مصرف سالانه غلتک در ناحیه نورد گرم فولاد مبارکه

با تلاش کارکنان نورد گرم فولاد مبارکه، مصرف سالانه غلتک در این ناحیه با ثبت رکوردی جدید در سال 1401 به کمترین میزان از ابتدای بهره برداری تاکنون رسید. در پی کسب این موفقیت، طی مصاحبه ای با برخی از روسا و کارشناسان این ناحیه، جزئیات و دلایل رسیدن به این رکورد را بررسی کرده که در ادامه می خوانید:

فرزاد فرهادی، رئیس گروه فنی ناحیه نورد گرم فولاد مبارکه بیان کرد: رکورد قبلی مصرف غلتک خط نورد گرم مربوط به سال 1400 و به مقدار 57/ 3میلی متر به ازای هزار تن تولید کلاف بود که این رکورد در سال 1401 به 39/ 3 میلی متر به ازای هزار تن تولید کلاف ارتقا یافته است.

وی افزود: این دستاورد مهم، به طور خلاصه با انجام فعالیت هایی نظیر برنامه ریزی مناسب تولید، سنگ زنی بهینه و کنترل دقیق کران غلتک های نورد، بارگذاری مناسب قفسه های نورد، بازرسی و نظارت مستمر فرآیندهای کارگاه غلتک و… در این ناحیه حاصل شده است.

فرهادی گفت: این موفقیت را به کلیه همکاران، ذی نفعان و شرکای کسب و کار گروه فولاد مبارکه تبریک می گویم و از حمایت های مدیریت ارشد شرکت و سایر مدیریت های سازمان و همچنین زحمات بی دریغ تمامی همکاران ناحیه نورد گرم، پشتیبانی سایر نواحی و شرکت های پیمانکار تشکر و قدردانی می کنم. به گزارش ایراسین، مهدی ملک زاده، رئیس کارگاه غلتک نورد گرم فولاد مبارکه گفت: در سال های اخیر، همکاران ناحیه نورد گرم با انجام اقدامات اصلاحی مستمر و موثر، موفق به کاهش چشمگیر مصرف غلتک و حوادث شکست غلتک شدند؛ به طوری که 27 حادثه شکست غلتک در سال 1398 به 3 حادثه شکست غلتک در سال 1401 کاهش یافت. بدون شک این موفقیت نتیجه اقدامات گروهی و مستمر از تمامی قسمت های کارگاه غلتک، تعمیرات و تولید خط نورد گرم بوده است که بدون وجود روحیه همکاری تیمی در کنار تخصص افراد حرفه ای قابل دستیابی نبوده است. همچنین توسعه ماشین های سنگ زنی غلتک، ارتقای فرآیندهای نگهداری و تعمیرات در کارگاه غلتک، افزایش آماده به کاری تجهیزات، کنترل و نظارت مستمر فرآیندهای سنگ زنی و تراشکاری و… از دیگر عوامل موثر در این موفقیت بوده اند.

بیشتر بخوانید:

عواقب پایین نگه داشتن قیمت زغال

مروری بر تغییرات قیمت زغال سنگ جهانی

 

برای استعلام آنالیز و قیمت زغال با شماره 09119762031 تماس حاصل نمائید.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :
برچسب ها :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز