امروز : شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    73888

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    16:33 | ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

300x185 - ازبکستان در مبارزه با بیماری همه گیر کروناویروسترکمن نیوز: در این روزهای سخت، جمهوری ازبکستان و همچنین کل جامعه بین المللی با جدی ترین چالش ویروس همه گیر کرونا برای بشریت در تاریخ مدرن روبرو شده اند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛  در عین حال، با توجه به اقدامات مؤثر و ضد این بیماری همه گیر که توسط رئیس جمهوری ازبکستان و به موقع صورت گرفته است، می توان ادعا کرد که این کشور قادر است اثرات این بیماری همه گیر را به حداقل برساند.

در ازبکستان توجه ویژه ای به کارهای مهم از جمله جلوگیری از شیوع کرونا ویروس، درمان مؤثر بیماران و آزمایش های آزمایشگاهی شده است.

با وجود این واقعیت که در 22 آوریل سال جاری 1692 مورد COVID-19 در ازبکستان شناسایی شد، طبق گزارش سایت (https://www.worldometers.info/coronavirus)، ازبکستان از نظر تعداد موارد شناسایی شده در هر میلیون نفر (51) – در برابر سطح جهانی 330 ، یکی از کمترین نرخ ها در جهان را دارد و در تعداد کشته شدگان (7 نفر) از این بیماری خطرناک به ازای هر میلیون نفر – 0.2٪ در برابر سطح جهانی – 22.9٪ میباشد.

این نتیجه تا حد زیادی حاصل اقدام به موقع رئیس جمهور ازبکستان شوکت میرضیایف در 29 ژانویه سال جاری است که  دستورایجاد یک کمیسیون ویژه برای تهیه برنامه و اقدامات جلوگیری از ورود و گسترش نوع جدیدی از کرونا ویروس در کشور نمودند، و از این طریق، زمینه ای جهت کاهش تأثیر بیماری همه گیر COVID-19 در کشور ایجاد گردید.

سپس، تصمیماتی در مورد تعلیق ارتباطات هوایی، ریلی و جاده ای با سایر کشور ها و تعطیلی دانشگاه ها و تمام مقاطع تحصیلی اتخاذ گردید. تدابیراقتصادی برای کاهش تأثیر بحران در بخشهای نسبتاً آسیب پذیر اقتصادی اتخاذ شده است. یک صندوق مالی ضد بحران در وزارت دارایی با حجم اولیه 10 هزار میلیارد صوم (1 میلیارد دلار) ایجاد شده است. به مؤسسات تجاری و شرکت ها، معافیت موقت مالیاتی و دیگر مزایای مالیاتی و وام با پرداخت معوق داده شد. کمک های اجتماعی برای آسیب پذیرترین گروه های جامعه تشکیل شد.

اول آوریل سال جاری در تاشکند، نوکوس و در تمام مراکز شهری منطقه، قانونی برای انزوای شهروندان به مدت 20 روز معرفی شد، که پس از آن تا 10 می سال جاری تمدید شد.

در آن زمان، هنگامی که در بسیاری از کشورهای جهان مسئله لزوم پوشیدن ماسک همچنان مورد بحث بود، در ازبکستان تصمیم به استفاده از ماسک های پزشکی به صورت اجباری در 23 مارس سال جاری گرفته شد.

برای تأمین ماسک های جامعه 33 میلیون نفری کشور، دولت تصمیماتی در مورد بسیج تولیدی های نساجی واقع در کشور گرفت. در نتیجه اقدامات صورت گرفته، در حال حاضر تولید حداکثر 2 میلیون ماسک در روز در ازبکستان برپا شده است و پیش بینی می شود تولید روزانه خود را به 5 میلیون ماسک برساند.

اما بدیهی است که موفقیت در مبارزه با COVID-19 که به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است، به هماهنگی تلاش های منطقه ای و بین المللی کشورهای جهان نیز بستگی دارد.

رئیس جمهور ازبکستان از نخستین روزهای آغاز بیماری همه گیر، گفتگوهای تلفنی با همه روسای کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان انجام داد. در طی این مذاکرات، هم دستور کار دو جانبه و هم پاسخ مشترک در مورد تهدید شیوع همه گیر کرونا ویروس در منطقه و کل جهان مورد بحث قرار گرفت.

با توجه به این واقعیت، انتشارات آمریکایی “دیپلمات” در مقاله خود با عنوان “ازبکستان دیپلماسی آسیای مرکزی را در عصر COVID-19 هدایت می کند” سخنان کارشناس بروس پنیر را نقل می کند که خاطرنشان می کند:  “اگر شخصی وجود داشته باشد که مسئولیت فعالانه برای هماهنگی تلاشها در آسیای مرکزی را بر عهده داشته باشد، این رئیس جمهور ازبکستان است”.

از زمان شیوع بیماری همه گیر کروناویروس، ازبکستان کمک های بشردوستانه ای را شامل محصولات پزشکی مورد نیاز به کشورهایی از جمله چین، افغانستان، ایران، قرقیزستان، تاجیکستان، بلاروس، جمهوری آذربایجان، مجارستان و روسیه ارسال نموده است.

جایگاه ویژه ای در تلاش های بین المللی ازبکستان برای مقابله با گسترش کرونا ویروس توسط رئیس جمهور ازبکستان شوکت میرضیایوف در اجلاس فوق العاده شورای همکاری کشورهای هم زبان ترکی، که در تاریخ 10 آوریل 2020 به صورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید، در نظر گرفته شد.

رئیس جمهور ازبکستان اقدامات ابتکاری مهمی برای مقابله با بیماری همه گیر کرونا ویروس را در این اجلاس مطرح نمود.

اولاً، رئیس جمهور ازبکستان پیشنهاد ایجاد سیستم دائمی نظارت، تجزیه و تحلیل و پیش بینی وضعیت بیماری همه گیر در چارچوب شورای ترکی را ارائه داد. بیماری همه گیری که ما با آن روبرو شده ایم و هیچ کس از شیوع این بیماری در امان نیست. باید برای چنین شرایطی آماده شد، از ابزارهای هماهنگ برای پیش بینی و پاسخ، از جمله در سطح منطقه ای و بین المللی برخورداربود.

دوماً ، ازبکستان پیشنهاد ایجاد فعالیت های مشترک وزارتخانه های بهداشت و موسسات پزشکی پیشروی کشورهای ترک زبان را برای تبادل اطلاعات و تجربه در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های واگیردار خطرناک ارائه داد.

نتایج این اقدامات، امکان مطالعه سریع ویژگیهای اصلی بیماری و روشهای درمانی آن، حل مسائل مربوط به منابع و تولید محصولات ضد ویروسی و همچنین ابزارهای آزمایشگاهی برای آزمایش جامعه را فراهم می آورد. با توجه به اینکه این اقدامات باید بلافاصله انجام شوند، ازبکستان پیشنهاد برگزاری اولین ویدئو کنفرانس را با مشارکت متخصصان برجسته ارائه داد که از قبل آماده شده و در آینده نزدیک برگزار می شود.

سوماً، رئیس جمهور ازبکستان ایجاد گروه هماهنگی بیماری همه گیر Ad-Hoc را تحت دبیرخانه شورای ترک معرفی نمود. این گروه باید برای مقابله با این بیماری، با ستادهای ملی در كشورهای ما ارتباط نزدیكی برقرار كند تا بتواند با پایداری و به سرعت در تعامل باشد. همچنین پیشنهاد شد که یک منبع علمی و اطلاعاتی جداگانه در وب سایت CCTS ایجاد شود. این منبع باید با اطمینان از وضعیت کشورهای ما آگاه باشد. بعلاوه، تبادل تجربه در مورد روشهای مختلف برقراری ارتباط با مردم، قوانین رفتاری در قرنطینه، الزامات پیشگیری از بیماری نیز بسیار مهم است.

چهارماً، یکی از مهمترین مشکلات بحران فعلی، تأمین مداوم مواد غذایی، دارویی مورد نیاز جامعه است. رئیس دولت پیشنهاد کرد که برای حل مشکلات در زمینه لجستیک و حمل و نقل، کمک عملی در حمل و نقل کالاهای تحت قرنطینه و عبور از مرز به صورت ساده، یک کار گروه تخصصی CCTS تحت رهبری وزارت حمل و نقل تشکیل شود.

پنجماً، رئیس جمهور ازبکستان با درک ماهیت جهانی تهدیدی که جهان با آن روبروست، بر لزوم تقویت همکاری های بین المللی و حمایت از فعالیت های سازمان های چند جانبه تأکید کرد. به ویژه، وی از تقویت بیشتر جایگاه و وظایف سازمان بهداشت جهانی ، ایجاد مشاركتهای این سازمان با CCTS حمایت نمود.

نکته قابل توجه این است که تمام پیشنهادات رئیس جمهور ازبکستان در بیانیه نهایی اجلاس فوق العاده CCTS منعکس شده است. همانطور که رئیس جمهور شوکت میرضیایف در سخنرانی خود در نشست CCTS خاطرنشان کرد: “همه ما به خوبی می دانیم که هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی با این بیماری همه گیر و خطرناک کنار بیاید. دستورالعملهای اجرایی برای ما باید اصول وحدت، همکاری و کمک متقابل باشد. با هم می توانیم کارهای زیادی انجام دهیم. “

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز