به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ بدون شک «گنبدکاووس» به عنوان یک شهر تاریخی با قدمت چندین هزار ساله و مردمانی با فرهنگ و تاریخ کهن همچنین دارا بودن مناطق باستانی مهمترین و بهترین مقصد گردشگری شمال کشور است.
فقدان زیرساختهای مواصلاتی چون جادههای خوب و عریض، نبود راهآهن و فرودگاه پتانسیل بالقوه گردشگری و توسعه گنبدکاووس را که از بدو تاسیس شهر بوده است به حاشیه برده است.
روزی نیست که اخبار حوادث ناگوار از فلان جاده منتهی به شهرستان گنبدکاووس به گوش نرسد یا منتشر نشود.
با تشخیص بزرگترین کارشناسان در مسیر توسعه شهرها و روستاها اولین گذینه و زیربناییترین شاخص توسعه و تمدنگرایی، احداث جادههای خوب است تا شریان حیاتی مناطق و نیازهای صنعتی، کشاورزی و حمل و نقل با سرعت و اطمینان بهتری صورت گیرد.
نمایندگان مجلس ادواری شهرستان گنبدکاووس و بخش داشلی برون سالهاست به دنبال راه اندازی منطقه آزاد اینچه برون هستند غافل از آنکه هر مسیر که جاده آسفالته عریض و ایمنتری داشته باشد رونق اقتصادی بهتری خواهد داشت و در توسعه زیرساختهای جذب سرمایهگذار و گردشگر موفقتر خواهد بود.
جادههای آسفالت نیاز جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم در کشور است
ازجمله مناطق بکر و تفرجگاههای دیدنی شمال کشور « زیارتگاه خالد نبی» است که به روایتی آخرین پیامبر مسیحی قبل از حضرت خاتم الانبیا بوده است و فاصله ای قریب به ۸۰ سال با حضرت رسول اکرم (ص) دارد.
در منطقه روستایی هوتدن از توابع بخش داشلی برون، تخته سنگی عظیم که ترکمنها «آق داش» یا «دیک داش»* نامگذاری کردهاند وجود دارد که در نوع خود بسیار خارق العاده و منحصر به فرد است.
این منطقه دیدنی در مسیر روستای هوتدن، چوپانجیق به سمت روستای اوقچی و گچی سو که منتهی به زیارتگاه خالد نبی میشود واقع شده است.
این جاده خاکی و شن ریزی شده با توجه به وجود روستاهای مرزی و تفرجگاه مهم چون «خالد نبی» بسیار پرتردد بوده و در روزهای بارانی عبور و مرور را برای اهالی منطقه به ویژه مسافران و گردشگران بسیار سخت میسازد و در قالب اوقات باعث توفق و عدم تردد وسایط نقلیه عادی میگردد.
آسفالت و ایجاد جاده ایمن برای این مسیر قطعا یکی از زیرساختهای توسعه روستاهای شمال کشور بوده و با توجه به تردد گردشگران خارجی و داخلی برای اشتغال آفرینی و بزرگتر شدن سفره معیشت مردم شهرستان گنبدکاووس حائز اهمیت است.
امید است با نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین از طرف مقام معظم رهبری، یکی از گذینههای توسعه محور ملی و استانی شامل حال مسیرها و جادههای روستایی و مرزی شهرستان گنبدکاووس شده جادههای خوب، عریض و آسفالته احداث گردد.
جاده جزو نیازهای اولیه تمدن بشری میباشد
طبق آمار پلیس از آخر اسفند تا پایان تعطیلات نوروزی بیش از ۶۰۰ تصادف منجر به مرگ در کشور ثبت رسیده و از جمله جادههای غیر استاندار و قاتل کشور چند مسیر در شمال گنبدکاووس به سمت مرز قرار گرفته که هطی هفته بارها تصادفات مختلف گزارش میشود که متاسفانه شامل مرگ و میر هموطنان و هم استانیان عزیز نیز میشود.
مسیر قدیمی موسوم به جاده نفت گنبد به سمت مرز اینچه برون گمرک یکی از بزرگترین خواستگاههای این شهرستان است که طی این ۴۰ سال گذشته مورد قهر و حاشیه مسئولین غیر مسئول گلستان و کشور قرار گرفته است و مسیر حدود ۹۰ کیلومتری گنبد از جاده باریک و غیر استاندارد سه راهی اینچه برون بسیار کاهش یافته به زیر ۴۰ کیلومتر تقلیل میبابد (مسیر نصف میشود) به ویژه اگر به صورت ترانزیت و بلوار احداث شود و جاده کمربندی یکطرفه باشد با ایمنی بیشتری حمل و نقل جادهای انجام خواهد شد.
گزارش از: یاشار نیازی
عکاس: منصور آتا (عطا)
*«دیک داش» به معنی سنگ ایستاده و «آق داش» به معنی سنگ سفید میباشد.
نظر شما چیست ؟