امروز : پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

  • کد خبر :

    44455

  • /
  • تاریخ و ساعت :

    10:40 | ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶

  • /
  • دسته بندی :

  • پ

titr2 - آموزش‌های نظری خبرنگاری/تیتر خبر 2آموزش خبرنگاری-تورکمن نیوز در قسمت قبل نکاتی را در مورد تیتر و ویژگی‌های آن و نیز روتیتر یادآور شدیم . در این بخش به بررسی سایر اجزای تیتر و چند نکته در مورد جذابیت تیتر می‌پردازیم .

زیر‌تیتر

زیر‌تیتر،‌بعد از تیتر اصلی و در زیر آن با حروفی کوچک‌تر از تیتر اصلی نوشته می‌شود.

زیر تیتر می‌تواند مکمل تیتر اصلی و روتیتر یا مستقل از آن‌ها باشد.

مثال:

روتیتر : تغییرات جوی در ایران

تیتر اصلی : برف و باران نیمه شمالی کشور را فرا گرفت

زیر تیتر : عبور و مرور در جاده‌های کوهستانی به‌سختی صورت می‌گیرد

در این مثال مشاهده می‌شود که تیتر و زیر تیتر و روتیتر از یکدیگر مستقل‌اند و در عین حال اطلاعاتی مرتبط ‌در مورد وضع آب و هوا به مخاطب می‌دهند.

———————-

خلاصه تیتر یا سوتیتر

در برخی از خبرهای طولانی یا گزارش‌ها و مصاحبه‌ها‌ی مفصل، می‌توان خلاصه‌ای از مطالب مهم را به صورت جمله‌های مستقل ‌در میان متن خبر، با حروفی درشت‌تر از متن، دریک کادر درج کرد. ‌این مطالب در عین آن که مهم‌ترین بخش‌های مطلب را به مخاطبان نشان می‌دهد و آنان را تا حدودی از محتوای متن خبر مطلع می‌کند ، عامل تنوع در صفحه آرایی و زیبایی صفحه نیز به‌شمار می‌آرود.

———————

میان تیتر

میان تیتر ، معمولا چند کلمه یا عبارتی کوتاه است که در میان خبرهای طولانی و خبرهای تلفیقی یا گزارش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا بخش‌های مختلف خبر را از هم تفکیک کند.

میان تیتر‌ها در خبر‌های طولانی به‌درک بهتر مطلب و دسته‌بندی موضوعات کمک می‌کنند.

اندازه حروف میان تیتر،‌درشت‌تر از حروف متن خبر است .

——————–

تیتر را چگونه جذاب‌تر کنیم

در مورد کارکردهای تیتر اشاره شد که بیان اطلاعات خبر با کوتا‌ه‌ترین عبارت یا جمله ، تفکیک مطالب ، اولویت‌گذاری خبرها، هدایت مخاطب به خواندن و تاثیر‌گذاری بر خوانندگان خبر از عمده‌ترین نکاتی است که مد نظر قرار می‌گیرد.

برای آن که ‌تیتر خبر جذابیت‌های لازم را برای جلب توجه مخاطبان و تاثیر‌گذاری بر آنان ‌داشته باشد باید نکاتی را مورد توجه قرار داد که در ادامه به مواردی از آن ها اشاره می‌شود.

برای نگارش تیتر خبر باید از واژه‌هایی استفاده کرد که بیشترین تاثیر را بر خواننده بگذارد. بنابراین بهتر است از کلماتی استفاده شود که اطلاعات و پیام را به بهترین شکل به مخاطب انتقال دهد. نباید در تیتر از کلمات بی‌روح و سست استفاده کرد.

توصیه می‌شود تیتر با حرف اضافه شروع نشود و علت چنین توصیه‌ای آن است که کلمه اول تیتر باید ضربه اول را بر ذهن خواننده وارد کند و با توجه به بار و معنایی که دارد بر ذهن او نقش ببندد.

مثال:

زلزله 1600‌ واحدی در بورس

گام بلند اروپا برای گسترش روابط با ایران

نکته دیگری که در نگارش تیتر باید مورد توجه قرارگیرد بهره‌گیری از بار عاطفی کلمات در انتقال مفاهیم و پیام است. ‌شناخت بار معنایی واژه‌ها و استفاده کردن بجا و مناسب از آن‌ها به جلب توجه مخاطب و اثر‌بخشی تیتر کمک می‌کند.

مثال:

‌اشک و خاطره در مراسم تشییع مهرداد اولادی

ضرباهنگ تیتر و دارا بودن ریتم و وزن نیز تاثیر بسزایی در جذب مخاطبان و جلب نظر آنان دارد. تیتر‌های ساده و یکنواخت ، اثر چندانی بر روی مخاطب نمی‌گذارد و لذا امکان دارد خواننده ‌بی‌توجه از کنار آن عبور کند.

مثال‌:

وزیر خارجه کشورمان در سازمان ملل سخنرانی کرد

اما استفاده از واژه‌های مناسب و چینش صحیح آن ها کنار هم به شکلی که ریتم و آهنگی مطلوبی پدید آورد از عوامل اصلی برای جلب نظر مخاطب به‌شمار می‌رود.

مثال 1: ظریف از اعتدال و تدبیر ایران سخن گفت

مثال 2: ظریف : ایران تسلیم زورگویان نمی‌شود

مثال 3: ظریف : زورگویی به ایرانیان ممنوع

در مثال اول ، جمله حرکتی موزون و آهنگین ‌دارد که آن را دلنشین می‌کند. این نوع تیتر دارای حرکتی موجی است .

در مثال‌های دوم و سوم ، تیتر دارای حرکت ضربه‌ای است و از این رو بر ذهن مخاطبان تاثیر بیشتری می‌گذارد و او را بیشتر به خواندن خبر ترغیب می‌کند.

منبع: ایرنا

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :
برچسب ها :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز