به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ فرشید رحمانی اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن فصل برداشت محصولات کشاورزی آتش زدن بقایای گیاهی و کاه و کلش مرسوم است که این عمل دودی است که به چشم همگان خواهد رفت.
وی تصریح کرد: با آتش زدن این پسماندها ضمن اینکه باعث از بین رفتن میکروارگانیسم ها و باکتری های مفید خاک می شود زمینه برای فرسایش خاکی نیز فراهم شده و باعث آلودگی هوا نیز می گردد. این در حالی است که در مورادی آتش از کنترل کشاورز خارج شده و به جنگلها، مراتع و نهالکاری های اطراف خود آسیب وارد می کند.
رحمانی خاطر نشان کرد: با وجود تمام تلاش ها برای ایجاد کمربند سبز در مسیر حاشیه جاده های ورودی شهر همچون حاشیه جاده گنبد و مینودشت که با مشارکت سازمانهای مردم نهاد مسافت رفت و برگشتی حدود ۱۵ کیلومتر نهالکاری صورت گرفته است هر ساله بخشی از آن طعمه حریق می گردد و با نزدیک شدن فصل برداشت محصولات کشاورزی این نگرانی همچنان وجود دارد. کشاورز با آتش زدن پسماندهای کشاورزی ضمن آسیب اقتصادی به عرصه خود باعث ایجاد آلودگی هوا و نابودی طبیعت اطراف خود نیز می گردد به طوری که می تواند با توجه به بالا بودن قیمت خوراک دام اقدام به برداشت کامل کاه و کلش و سایر بقایای گیاهی نموده و کسب درآمد کند.
رحمانی در پایان از عموم کشاورزان درخواست نمود به منظور مشارکت در امر حفاظت از طبیعت اکیداً از آتش زدن پسماندهای کشاورزی خودداری نمایند و در صورت مشاهده نیز موارد را سریعاً با شماره تماس های رایگان ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان حفاظت اطلاع رسانی نمایند.
ای کاش تمامی مردم جهت سرسبز کردن شهر پای کار باشند