ترکمن نیوز: بحران آب در گلستان یک بحران فراگیر و جدی است و گویا مدیران و شهروندان هنوز باور نکرده اند که در چند سال آینده شهروندان حتی برای یافتن آب نوشیدنی هم دچار مشکل خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ نگاهی به آخرین گزارشها و خبرهایی که از خشک شدن آلماگل و آلاگل و بی آبی رودخانه ها می رسد، مدعی این مساله است که باید به صورت جدی و فوری با این بحران برخورد شود.
بر این اساس، یک مقام مسوول محلی در گنبد گفته است: در حال حاضر فقط تالاب بین المللی آلماگل این شهرستان مقداری آب دارد که آنهم در صورت تداوم کم بارشی و تخصیص نیافتن حق آبه، در روزهای آینده خشک خواهد شد. وی اضافه کرده است: امسال نیز به اهمیت تالابها و ضرورت لایروبی کانال های هدایت آب به آنها و اختصاص حق آبه به این پهنه های آبی تاکید گردید اما از حق آبه خبری نشده است…
مدیر اداره محیط زیست گنبد، هم چنین گفته است: تداوم کم بارشی در سال آبی جدید هم به روند خشک شدن سه تالاب بین المللی گنبدکاووس سرعت بخشیده است و اکنون ۲ تالاب خشک شده اند و این در حالی است که تالابهای بینالمللی “آلاگل، آجیگل و آلماگل” در سال ۱۳۵۰ و در “رامسر” و با هدف صیانت از تالابها و حمایت بهتر از زیستمندانی که در این پهنههای آبی طبیعی زیست میکنند، تحت عنوان “کنوانسیون رامسر” به ثبت جهانی رسیدند.
این سه تالاب بین المللی که در بخش “داشلی برون” شهرستان گنبدکاووس نزدیک به مرز ایران و ترکمنستان و در فاصله نزدیکی نسبت به هم واقع شدند در مجموع افزون بر ۳ هزار هکتار مساحت دارند که بزرگترین آنها آلاگل با ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، سپس آجیگل با ۳۲۰ هکتار و در نهایت آلماگل با ۲۰۷ هکتار است.
حداقل حجم آب تالابهای بین المللی گنبدکاووس با عمق ۲ تا چهار متر و در شرایط عادی و بارشهای مناسب بین ۸۰ تا ۸۵ میلیون مترمکعب است اما به سبب کم بارشی و خشکسالی در چند سال اخیر، با بحران کم آبی مواجه شدند. براین اساس به نظر می آید شاید بی راه نباشد، مدیران استان، سال آتی در گلستان را سال بحران آبی اعلام کنند و تمام برنامه ریزی ها را معطوف به سامان بخشی به آب و منابع آبی نمایند. اصلاح الگوی کشت و تبیین کشاورزان و معرفی الگوهای جدید اقتصادی می تواند به مدیریت این بحران کمک کند.
منبع: روزنامه گلشن مهر
نظر شما چیست ؟