سونامی آسیبهای اجتماعی، سال 95 دامن کشور را خواهد گرفت
افزایش خشونت خانگی علیه مردان در ایران
تورکمن نیوز - اجتماعی: خشونت خانگی به معنی رفتار خشونت آمیز و سلطه گرانه یک عضو خانواده علیه عضو یا اعضای دیگر همان خانواده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تورکمن نیوز، آمارها در ایران نشان میدهد که بیش از 25 درصد قربانیان خشونتهای خانگی را مردان تشکیل میدهند. زنان، پیش تر بیشتر از روشهای روانی برای اعمال خشونت علیه مردان استفاده میکردند، اما امروز دامنه خشونت خانگی علیه مردان به ویژه در جامعه ایران به روشهای فیزیکی نیز گسترش یافته است.
در بخش مجموعه گزارشهایی تحت عنوان «سونامی آسیب های اجتماعی، سال 95 دامن کشور را خواهد گرفت»، در گفتگو با مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی به موضوع «پرخاشگري و خشونت خانگی علیه مردان در ایران» به عنوان یک آسيب اجتماعی و اخلاقي در کشور که متأسفانه دامنه آن امروز تا حد قتل مردان به دست همسرانشان گسترش یافته است، پرداخته است.
مجید ابهری، آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر با اشاره به افزایش خشونت خانگی از سوی زنان ایرانی علیه همسرانشان و دلایل آن گفت: با توجه به این که پرخاشگری، اصلی ترین نشانه خشونت می باشد، متأسفانه در دهه اخیر خشونت های خانگی تا سه برابر افزایش یافته است که برای افزایش خشونت های خانگی دلایلی همچون عوامل محیطی مانند سرما و گرما و یا آلودگی صوتی و تنفسی، عوامل تغذیه ای و ژنتیک، عوامل اقتصادی همچون کمبود درآمد و اعتیاد، علل رفتاری و بسترهای بروز خشونت خانگی میباشد، اما در پنج سال اخیر و براساس آمار موجود، خشونت زنان بر علیه مردان پنج برابر بیشتر شده است.
وی افزود: این خشونتها در محورهای خشونت های کلامی و درگیری های گفتگویی به صورت بدزبانی، پرخاشگری و داد و فریاد، خشونتهای فیزیکی که در زد و خورد و حتی قتل نمایان میشود، بوده است که در خشونتهای رفتاری منجر به قتل در 95 درصد از موارد، حضور شخص ثالثی در زندگی افراد به اثبات رسیده است.
این آسیبشناس و متخصص علوم رفتاری تصریح کرد: برخی از زنان ضمن تحمل مشکلات و فشارهای روحی وقتی به روابط فرا زناشویی مشغول میشوند از مرد مورد نظر برای قتل همسرشان کمک می گیرند که علت آن مشکل بودن طلاق و طولانی شدن طلاق یک سویه و دلایل فرهنگی و خانوادگی در جلوگیری از وقوع طلاق میباشد.
ابهری با بیان این که روابط فرا زناشویی و فراخانوادگی ناشی از تأثیر شبکههای ماهوارهای، اصلی ترین علت رفتاری بروز خشونت در خانواده می باشد، اظهار داشت: قتلهای خانوادگی که متأسفانه منجر به مرگ شوهر در پاره ای از اوقات به شکلی فجیع میشود، بر اساس دلایل گفته شده اتفاق می افتد، اما غافل از این که خود زنان نیز اغلب زنده نخواهند ماند، اما همچنان دست به چنین اقدامی میزنند.
وی با تأکید بر علل زیربنایی این معضل اجتماعی، گفت: ضعف مهارتهای زندگی، کم رنگ شدن ارزشهای معنوی و دینی، فاصله گرفتن از معیارهای اخلاقی، زیربناهایی در بروز قتلها و خشونتهای خانگی هستند.
این آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری با اشاره به راهکارهای جلوگیری از این معضل یادآور شد: برای پیشگیری و یا کنترل این معضل رفتاری در یبن خانواده ها همسر گزینی مناسب، مشاوره قبل از ازدواج، عدم دخالت اطرافیان در زندگی دو طرف و همچنین شناسایی زوجین پیش از ازدواج، جلوگیری از فرزند دار شدن در سال های اول زندگی عوامل کاهش دهنده و یا بازدارنده از خشونتهای خانگی می باشند.
ابهری همچنین اذعان داشت: تغییر سبک زندگی به سمت زندگی ایرانی- اسلامی، کاهش نفوذ ماهواره ها، افزایش نشاط اجتماعی، کاهش اعتیاد زنان به مواد مخدر و روانگردان نیز در گروه عوامل پیشگیری طبقه بندی میشوند./منبع: انتخاب خبر
گزارش از: اعظم شکوهی
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.