اخبار اجتماعی-تورکمننیوز- رئیس اداره امور عشایری قوچان با اشاره به اینکه هشت طایفه عشایری در این شهرستان وجود دارد از تردد 99 درصد عشایر در منطقه مراوهتپه و کوههای هزار مسجد بهمنظور قشلاق و ییلاق خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار ترکمن، محمدرضا قشقایی در گفتوگو با خبرنگار ما در قوچان با اشاره به اینکه خدمات به عشایر شامل دو بخش میشود، اظهار داشت: یکی از این خدمات تأمین علوفه است که از طرف شرکت تعاونی صورت میگیرد و بخش دیگر که شامل آبرسانی، جاده و مایحتاجی همچون آرد و غیره است توسط اداره امور عشایری پیگیری میشود.
وی با یادآوری اینکه بخشی از امورات روزمره همچون معرفی به بانک، بیمه و غیره برای عشایر انجام میشود اما آبرسانی قشلاق، ییلاق و میانبند مهمترین بخش خدماتی دولت به این اقشار است، گفت: در حوزه قشلاق یک هزار و 100 سرویس و 15 هزار و 600 مترمکعب آب طی سال گذشته برای عشایر توزیعشده است.
رئیس اداره امور عشایری قوچان بابیان اینکه 65 درصد عشایر این شهرستان در مراوهتپه استان گلستان و مابقی در سرخس و کلات حضور دارند، تصریح کرد: اگر مرتع خشک بوده عشایر تا فرودین به ییلاق میآیند و اگر خوب باشد تا اردیبهشت و خرداد که وظیفه آبرسانی در ییلاق و میانبند توسط امور عشایری شروع میشود.
قشقایی با اشاره به این مطلب که از ابتدای سال تا پایان خردادماه 533 سرویس و 7 هزار و 25 مترمکعب آبرسانی ییلاق عشایر این شهرستان صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: میزان سرویسهای آبرسانی در ماه حدود 250 سرویس هست که در میانبند تاکنون 2 هزار و 800مترمکعب آبرسانی انجامگرفته است.
وی با تأکید بر اینکه در بحث ییلاق علاوه بر عشایر این شهرستان میهمانانی از درگز و فاروج نیز سرویسدهی میشوند، گفت: کوههای بینالود، محمدبیک، هزار مسجد، چشمه شیرو، کوههای سرزو، سنجر بیک، کلم، زیلان، خرمنگاه، امام باد و آق کمر شامل مناطق ییلاقی این شهرستان هستند.
رئیس اداره امور عشایری قوچان بابیان این موضوع که 80 سامانه مرتعی ویژه عشایر دارای طرح مرتع و محل سکونت در این شهرستان وجود دارد، گفت: 750 خانوار و 4 هزار و 200 نفر عشایر شناساییشدهاند که بهطورمعمول 60 درصد آنها در کوهها سکونت دارند.
قشقایی از تیغزنی و مرمت راههای عبوری عشایری به طول 200 کیلومتر در منطقههای این شهرستان خبر داد و بیان کرد: 800 تن جو، 430 تن کنستانتره، 45 تن سبوس، 50 تن آرد، و 350 عدد کپسول گاز میان عشایر قوچان توزیعشده است.
وی با یادآوری اینکه هشت طایفه در این شهرستان وجود دارد و باچوانلو، ایزانلو و کاوانلو از پرجمعیتترین این طایفهها به شمار میآیند که 99 درصد در مراوهتپه و کوههای هزار مسجد برای قشلاق و ییلاق حضور دارند، تأکید کرد: طی سه سال گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش قیمت دام 20 درصد عشایر کاهش پیدا کرد اما از سال گذشته به دلیل بارش مناسب باران و قیمت مناسب دام، عشایر در حال جایگزینی و افزایش است.
رئیس اداره امور عشایری قوچان خشکسالی به دلیل کاهش بارندگی و تولید علوفه کم را از مهمترین مشکلات عشایر دانست و ادامه داد: یکی دیگر از عوامل کاهش جمعیت عشایری این است که همه فرزندان به دنبال دامدار شدن هستند درصورتیکه ازنظر قانونی تنها یک فرزند میتواند جایگزین برای دامدار شدن شود و اشتغال هم یک مشکل بهحساب میآید.
قشقایی با تأکید بر اینکه عشایر به سمت پرواربندی باید روی بیاورند زیرا با توجه به قیمت علوفه و دام این موضوع توصیه میشود، گفت: در دو مجتمع پرواربندی این شهرستان شامل یک مجتمع 140 واحدی 200 رأسی و مجتمع دیگر با 124 واحد 200 رأسی عشایر قوچان دارای سهمیه و واحدهایی هستند.
گردآوری: گروه خبر تورکمننیوز
https://telegram.me/TurkmensNews
منبع: razavi.farsnews.com
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.