یادداشت - ترکمننیوز: روسها ضرب المثل جالبی دارند که میگوید اگر در بیست سالگی چپ نباشی ممکن است دیوانه باشی اما اگر در سی سالگی هنوز چپ باشی قطعا دیوانهای!!!
این مثل حاکی از آن است که معمولا تفکرات چپ ناشی از شور و هیجان جوانی است و انسان اگر کمی پخته تر و ملایم تر گردد نگرشش به پدیده های اجتماعی تغییر خواهد کرد.
تا قبل از دوم خرداد چپ و راست در ایران ماهیت خاصی داشت اغلب چپها تندروهایی بودند که رفتاری شبیه به اصولگرایان تندرو امروزی داشتند و راستها مشی معتدلتری داشتند که چیزی شبیه به جریان معتدل اصلاحطلبی امروز عمل میکردند.
پس از دومخرداد با ظهور گفتمان اصلاحطلبی نزج و تحول بزرگی در جریان چپ و راست سنتی ایجاد شد و جریانات تحول خواه جامعه در گفتمان اصلاح طلبی و جریانات مدافع وضع موجود در گفتمان اصولگرایی تعریف شدند.
اصولا اصلاح طلبان همیشه خواهان رشد و حرکت حاکمیت به سمت بهبود و اصولگرایان مدافع روندهای حاکمیتی بودند و همین امر سبب شد تا اکثریت جامعه که خواهان تحول و اصلاح فرآیندهای کلان جامعه بودند گرایش بیشتری نسبت به گفتمان اصلاح طلبی داشته باشند.
اما به مرور زمان خصوصا بعد از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد جریانات اصلاح طلب به تدریج دچار انجماد و رکود در گفتمان خود شدند دولت احمدی نژاد که با تکیه بر رسمیت شناختن موجودیت طبقه فرودست و فراموش شده جامعه و عبور از شعارهای روشنفکری و جامعه مدنی توانسته بود نظر این تودهها را جلب کند سبب شد تا اصلاحطلبان بیش از اینکه تمرکز خود را بر بهبود و تحولات اجتماعی معطوف کنند کلیه تمرکز خود را به سمت دفاع از دولتهای اصلاحطلب و مقابله با جریان احمدینژاد و به تبع آن اصولگرایی هدایت کنند و همین امر سبب شد تا اصلاحطلبان پس از دولت حسن روحانی همگی در دام دفاع از وضعیت موجود و نفی دولت اصولگرا اسیر شوند٬ حال آنکه ماهیت اصلاحطلبی این نبود!.
دفاع همهجانبه اصلاح طلبان از دولت روحانی بدون تکیه و تایید نقصها و کاستیهای آن و دفاع جانانه از وضعیت موجود قطعا سبب ریزش شدید پایگاه مردمی این جریان خواهد شد و سبب تکرار اشتباهات تاریخی از سوی مردم خواهد شد.
مردمی که همواره اصلاح طلبان را نماد تغییر و حرکت به جلو و نماد بهبود شرایط میدیدند حال شاهد این هستند که این جریان با چشمانی بسته همه سرمایه سیاسی و اجتماعی خود را خرج یک دولت میکند که آنها نسبت به بخشهایی از عملکرد آن انتقادهای فراوان دارند.
شاید مثل؛ وای به روزی که بگندد نمک مصداق حال و روز این روزهای اصلاحطلبان باشد.
آینده چه خواهد شد؟
بعد از دولت روحانی مقبولیت و پذیرش سخن این جریان میان تودههای مردم چه خواهد بود؟
آیا دولت روحانی ضعفهایی نداشت؟
قطعا دولت روحانی کارنامه مثبتی دارد اما این کارنامه به هیچ وجه نافی عملکرد ضعیف اصلاح طلبان در دفاع همه جانبه از وضع موجود نیست.
یکی از دلایل ذوق زدگی بخش وسیعیاز توده های محروم جامعه نسبت به حضور مجدد احمدی نژاد همین دفاع همه جانبه جریان اصلاح طلب از شرایط موجود بود.
قطعا آنچه بیش افراد و دولتها اهمیت دارد جایگاه و تاثیر گذاری جریان اصلاحات در تودههای مردم است.
زعمای اصلاح طلب و کنشگران و فعالان سیاسی این جریان باید ضمن تاکید و تایید نقصهای موجود و عدم ایجاد حجمه اصولگرا هراسی مشی روشمند تری جهت حمایت از دولت تدبیر و امید بکارگیرند تا سبب سرمایه سوزی و افول پایگاه مردمی این جریان نشود...
چنانچه جامعه اعتماد و اعتقاد خود را به این جریان که حاصل رنج ها و مشقت های فراوان چهره های درخشانی است از دست بدهد و امید خود را به اصلاح اموراز دست بدهد قطعا هم اشتباهات تاریخی خود را تکرار میکند و هم در دام پوپولیسم و عوام فریبی عده ای اسیر خواهد شد....
✍احسان قنواتی
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمییابند.
نظرات منتشر شده مخاطبین به منزله تایید یا رد آن توسط تورکمننیوز نیست و تنها در جهت رعایت حقوق نظر دهندگان انتشار مییابد.