امروز : جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

|

دمای هوای شهر

4452407 300x199 - آیا ماسک پارچه‌ای در برابر ویروس کرونا مقاوم است؟ترکمن نیوز: محققان بعد از آزمایش میزان اثربخشی انواع مختلفی از ماسک‌های پارچه‌ای خانگی در جلوگیری از پخش قطرک‌های دهانی خارج شده از دهان افراد، متوجه شدند ماسک‌های پارچه‌ای خانگی برای مؤثر بودن باید دست کم دو لایه داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛  دانشمندان استرالیایی در این تحقیق، ابتدا از یک ماسک یک لایه استفاده کردند که از یک تیشرت درست شده بود و سپس یک ماسک دو لایه‌ی دیگر طبق روش پیشنهادی سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا درست کردند. آن‌ها در حین استفاده از ماسک‌ها صحبت، سرفه و عطسه کردند.

محققان استرالیایی این آزمایش را یک بار هم بدون ماسک و یک بارهم با ماسک جراحی انجام دادند.

دانشمندان با کمک دوربین فیلمبرداری و نورهای ال‌ای‌دی میزان قطرک‌هایی که به بیرون ماسک‌های مورد آزمایش آن‌ها نفوذ کردند را مورد بررسی قرار دادند.

آن‌ها پی بردند که ماسک پارچه‌ای یک لایه، میزان قطرک‌های دهانی‌ای که هنگام صحبت کردن پخش می‌شد را کاهش داد و به این نتیجه رسیدند که «حتی یک ماسک یک لایه هم بهتر از هیچ است».

اما ماسک دو لایه در کاهش ‌های دهانی ای که هنگام صحبت کردن پخش می‌شدند بهتر از ماسک یک لایه بود. در مورد جلوگیری از قطرک‌های دهانی‌ای که هنگام سرفه و عطسه پخش می‌شدند هم عملکرد ماسک دو لایه «به میزان قابل توجهی بهتر» از ماسک یک لایه بود.

به گفته‌ی این محققان، ماسک جراحی بهترین پوشش در میان سه گزینه‌ی آزمایش بود.

توصیه‌ی سازمان جهانی بهداشت استفاده از ماسک‌هایی با حداقل سه لایه است

با گسترش ویروس کرونا در دنیا استفاده از ماسک و بهترین انواع آن‌ها به موضوع بحث مردم، کارشناسان بهداشتی و مقامات تبدیل شده است.

سازمان جهانی بهداشت در ابتدای شیوع جهانی ویروس کرونا نسبت به استفاده‌ی مردم عادی از ماسک هشدار می‌داد چون معتقد بود ماسک برخلاف روش‌های دیگری مثل شستشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی که مؤثر بودن آن‌ها به اثبات رسیده، به اشتباه حسی از مصون بودن در افراد ایجاد می‌کند.

اما بعدتر سازمان جهانی بهداشت موضع خود را تغییر داد و اظهار کرد که ماسک‌های سه لایه‌ی پارچه‌ای بهترین گزینه‌ی خانگی برای کاهش گسترش ویروس کرونا هستند.

ماسک محافظت صد در صد ایجاد نمی‌کند اما می‌تواند کمک‌کننده باشد

تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت هشدار داده مردم نباید حساب بیش از اندازه‌ای روی ماسک‌ها باز کنند.

تدروس گفته: «ماسک به تنهایی شما را در برابر کووید-۱۹ مصون نمی‌کند. ماسک روش جایگزینی برای فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی دست‌ها و دیگر اقدامات بهداشتی نیست.»

محققان می‌گویند ماسک می‌تواند به کسانی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنند یا به فروشگاه‌های موادغذایی می‌روند «کمک کند».

دانشمندان می‌گوید اینگونه نیست که هر کسی که ماسک بزند دیگر بیمار نخواهد شد، بلکه استفاده از ماسک گسترش ویروس در جامعه را کاهش می‌دهد. همین نکته هم کمک‌کننده است؛ در حقیقت یک تأثیر کوچک هم کمک کننده است.

محققان استرالیایی که ماسک‌های پارچه‌ای خانگی را مورد آزمایش قرار دادند می‌گویند تعداد لایه‌ها تنها عامل مهم در اثربخشی ماسک‌های دستساز نیست و طبق تحقیقات آن‌ها این نکته تا حدی اهمیت دارد.

به گفته‌ی آن‌ها، نوع پارچه، نحوه‌ی قرارگیری لایه‌ها و تعداد دفعات شسشتشوی ماسک هم در میزان اثربخشی کلی آن نقش دارد. این محققان در حال حاضر به مردم توصیه می‌کنند برای برخورداری از حفاظت حداکثری، از ماسک‌های پارچه‌ای سه لایه استفاده کنند.

منبع: insider

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری :

در تلگرام

کانال ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

صفحه ما را دنبال کنید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما چیست ؟

* پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
* پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد، منتشر نخواهد شد.
* انعکاس نظر مخاطبین، به منزله تایید آنها از سوی ترکمن نیوز نیست و صرفاً به منظور احترام به نظر کاربران صورت می گیرد.

*

*
*

بالا
ترکمن نیوز