ترکمن نیوز: فرهنگ هنرهای دستی که از گذشته تا به امروز، نسل به نسل و سینه به سینه در بین مردمان هر قوم درخشش خود را حفظ کرده، امروزه، در دنیای پر هیاهوی بیهویتیهای فرهنگی دیگر کم شنیده میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن؛ هنرمندان بومی هر قوم را می توان پاسداران هنر و هویت فرهنگی در جامعه دانست که تمام تلاش خود را در عرصهی هنر و فرهنگ نمایان میسازند تا نگذارند این فرهنگ رو به فراموشی نهد.
از این رو، سهم زنان هنرمند جرگلان در این عرصه در فرهنگ و هنر اصیل ایرانی بر كسی پوشیده نیست. انواع صنایع دستی موجود در جرگلان این قوم را در بین خیلی از اقوام دیگر پررنگتر نمایان میسازد و در این بین، آن چه مهم است شناخت، توجه، اهمیت و ارج نهادن این هنر اصیلِ مردمی است تا جایگاه خود را حفظ کرده، همواره پررنگتر از پیش درنمایشگاهها و جشنوارههای مختلف برگزار شده، از هنرمندان تجلیل به عمل آمده و این آثار ارزشمند در ذهن همگان باقی بماند.
نقشها و رنگهای صنایع دستی ایران دارای مفاهیم و معانی عمیق فلسفی، عرفانی و ادبی است، چرا که هنرهای دستی اقوام مختلف ایران زمین با جهان پیرامون خود سخن میگوید. احوالات و تاریخچه و اجتماع مردمان این قوم را نمایان میسازد و نشانگر ادبیات، فرهنگ و هویت میباشد و حرفی از دل میزند.
جرگلان تنها به فرش دورو ابریشمی معروف نیست، جرگلان هزار و یک صنایع دستی با انواع نخ و مواد دارد که برگرفته از طبیعت اطراف بر مردمان این خطه است.
بافت قالیچه و فرشهای پشمی در ابعاد مختلف و با کیفیت نیز از دیگر هنرهای بانوان ترکمن منطقه جرگلان از جمله در روستاهای گز، باغلق، گرکز و حصارچه است که به گفته آمارها بیش از دو هزار نفر در جرگلان به هنر صنایع دستی مشغول هستند.
صاحب جمال رحیمی/ عصر اترک