گروه هایی که بتدریج به اهرم قوی تری بنام تشکل های انتخاباتی تبدیل شده و نقش غیر قابل انکاری را در روزهای پایانی مانده به روز تعیین سرنوشت ایفا می نمایند.
تا دهه شصت شمسی، اکثرا اقشار خودجوش عنان مدیریت میدانی تشکل ها را به دست گرفته و تعیین کننده بودند. نیروهای جوانی که با چسباندن تصاویر کاندیداها بر بلندی ها، بعلاوه ترتیب دادن کاروان های موتوری، ایجاد موج هیجان و ترتیب حضور بستگان و آشنایان در پای صندوق آراء، گل سر سبد رقابت ها به حساب می آمدند.
هفته های متوالی تا دیر وقت پای ثابت نشست های شبانه بوده و حود را از خواب و خورد و خوراک می انداختند تا بلکه سهمی از پیروزی بدست آمده ببرند، اما تنها مدت کوتاهی پس نائل شدن به یکی از مهمترین افتخارات زندگی، درها را بروی خود بسته دیده و بی خبر از معادلات و معاملات پس پرده، روزگار را در یاس و ناامیدی می گذراندند!
کاندیدایی که در روزهای نیاز تک تک بچه های تیمش را با پسوند “جان” صدا می زد با رسیدن به کرسی مجلس از دسترس خارج شده و در طول سه سال حتی یک تماس هم با حامیان فراموش شده اش نمی گرفت! بنابر این صدها نیروی پا برهنه از آن همه تلاش بی وقفه به اندازه یک قدردانی خشک و خالی هم نصیب نمی بردند!
مافیای پشت پرده در روزهای گرم انتخابات با عناوین گول زنک منجمله چهره های شاخص، دلسوزان منطقه، فعالان اجتماعی، در اختیار داشتن بسته آراء و دارای قدرت نفوذ، قیافه های حق به جانب به خود گرفته و وارد عرصه می شدند. سهام خواهانی که باید برای منافع حوزه گام بر می داشتند با لبخندهای تصنعی و شعارهای فریبنده، مدیریت برنامه ها را به دست گرفته و ماه ها تلاش های جوانان را یک شبه به یغما می بردند! ظاهرا اصولگرا و یا اصلاح طلب بودند، اما زمانی که شرایط دست می داد به تن کردن لباس جناح مقابل را چندان دشوار نمی دانستند!!
سابقا چهار چوب تشکیلات داوطلبین شاخص مجلس دست کم در سال انتخاباتی بسته می شد، اما جریان فعالیت ها رفته رفته دچار تغییر شده و جوان امروزی به خوبی می داند که دست به سینه شدن داوطلبین چه معنا و مفهومی در این سال آخر مجلس یازدهم دارد.
از نگاه عموم مهم این نیست که کارایی نماینده حوزه تا چه میزان می تواند ثمربخش باشد. مهم این است که نهایت تلاشش را برای ایجاد توسعه پایدار بکار ببندد. رای را به بهانه ایجاد اشتغال و درآمد نگیرد. نشدنی ها را شدنی جلوه ندهد. افراد خاص را مستفیظ نکند وجهت جبران هزینه های انتخاباتی دست به بیتالمال نزند.
بی تردید تشریح راهکارهای ایجاد توسعه و درآمد پایدار به مردم بدون ارائه طرح های مطمئن و نبود تضمین اجرایی به مثابه کوبیدن آب در هاون خواهد بود. دلیل نبود تشکل های انتخاباتی در فاصله ده ماه به انتخابات شاید قدری پیش از موعد تلقی شود، ولی گروه ها دیگر به صورت خودجوش و باری به جهت شکل پیدا نخواهند کرد. به داوطلبین توصیه میشود راهکارهای ایجاد توسعه و درآمد پایدار در مناطق در آوردگاه پیش رو را به گونهای تشریح نکنند که انگار زمان منتظر ظهور آنها در این برهه از تاریخ انتخابات بوده است، چنانچه اگر قولی می دهند درباره طرح هایی باشد که قابلیت اجرایی شدن دارند.
برند یک داوطلب توانمند ایجاد یک تشکیلات منظم انتخاباتی به نفع همه آهاد جامعه و از جمله بانوانی است که سهم قابل توجهی در آرای ریخته شده به داخل صندوق تا دارند. با افراد تشکیلات رو راست بوده و مجموعه تیم را از مذاکرات بعمل آمده با گروه های موسوم به یاش اولی ها، نخبگان، نمایندگان و کاندیداهای ادوار و یا اشخاص رابط و غیر رابط بی خبر نگذارند.
پشت پا زدن به تشکیلات نتایج زیانباری را برجای می گذارد و کسی که خلف وعده کند از ذهن مردم پاک خواهد شد. متاسفانه طی این سال ها اقشار جوان از وعده های پوچ و تو خالی بشدت رنجیده خاطر شده و دیگر به راحتی قول های داده شده را باور نخواهند کرد.
نوشته: طاهر جانی
خبرنگار ترکمن نیوز در غرب گلستان
نظر شما چیست ؟